četvrtak, 29. lipnja 2017.

TOPLICE LEŠĆE - Male toplice za veliki odmor!

Veliki broj zaljubljenika u motocikle također su i ljubitelji robinzonskog odmora, šatora i kampiranja, ali ponekad treba opustiti dušu i tijelo na malo drugačiji način. Toplice Lešće pravo su mjesto za to. Smještene u Karlovačkoj županiji, na samoj rijeci Dobri, između motoristima dragih Jozefine i Lujzijane, ističu se ljepotom prirode koja ih okružuje i ostavlja bez daha.

Toplice lešće
Rijeka Dobra neposredno uz Toplice
         Povijest Toplica je duga. Još u 19. stoljeću kao vlasnici se spominju poznati knezovi Frankopani, te grof i maršal Laval Nugent, koji je započeo izgradnju same zgrade Toplica. Kao vlasnik spominje se i grof Wajati, ali i mnogi drugi, pa je teško reći u čijem su sve vlasništvu bile u to doba. 1941. godine prelaze u vlasništvo dr. Stanka Šibenika iz Karlovca, koji ih uređuje. U Drugom svjetskom ratu znatno su oštećene, ali ih Pamučna industrija Duga Resa obnavlja te gradi vanjski bazen. Današnji vlasnik je gospodarstvenik Ivan Pađen koji, kako smo mogli i vidjeti, radi na vraćanju njihova značaja.

Već smo spomenuli, okružene su čistim zrakom, a neposredno uz toplice nalazi se i rijeka Dobra, pogodna za rafting, a ukoliko u vrijeme ljetne žege doista želite osvježenje, okupajte se u njoj. Samo nekoliko metara od korita rijeke, na samom izvoru termalne vode, nalaze se vanjski bazeni, veći i manji za neplivače. Na izvoru u zgradi su također dva bazena – jedan koji se iz unutarnjeg bazena u drugome dijelu pretvara u vanjski, a tko želi odmor od plivanja smjestit će se na terasu uz bazen. Drugi bazen po danu je samo bazen, ali iznenadit će se svi obožavatelji noćnog kupanja jer će zbog zvjezdanog svoda imati osjećaj da su pod pravim zvjezdanim nebom, a u stvarnosti se radi o igri svjetla. Sigurni smo da će vam, kao i nama, ovo biti nezaboravno iskustvo.

Toplice lešće vanjski bazen

Toplice lešće vanjski bazen

Toplice lešće unutarnji bazen
Bazeni Toplica Lešće - vanjski i unutarnji
Temperatura ove ljekovite vode ugodnih je 33 stupnja. Voda sadrži magnezij, kalcij, karbonat te vrlo važne minerale, izrazito je ljekovita, te pomaže u liječenju brojnih bolesti, poboljšava opće stanje organizma i vrlo je korisna u oporavku nakon operacija. Plivanje pozitivno djeluje na kondiciju i disanje, te na rad srca i bubrega. Još jedna velika prednost ovih toplica je to što u vodi uopće nema klora, a s time ni neugodnog mirisa ni iritacija kože i očiju.

Osim ljekovitosti sigurno će vas zanimati i smještaj i prehrana. Sobe su moderne, uredne i lijepo uređene, a u kupaonicama koristi se isključivo termalna voda. Nije naodmet spomenuti da neke sobe imaju kupaonice s jacuzzijem, što će vaš boravak učiniti još boljim i ugodnijim.

Toplice lešće sobe
Smještaj u Toplicama Lešće
Prehrana je također odlična. U pripremi jela koriste se lokalne i domaće namirnice, što je veliki plus. Hrana je ukusna, porcije obilne i mogu reći da smo s time jako zadovoljni.

Toplice lešće restoran

Toplice lešće restoran
Vrhunska hrana u restoranu Toplica
Naš boravak u Toplicama Lešće svakako je bio poseban. Termalna voda idealna je za kupanje, a posebno nam se svidjelo nekorištenje klora. Smještaj je zaista odličan i ugodan, a hrana vrhunska. Naravno, ne smijemo zaboraviti i osoblje, koje je jako ljubazno i uvijek tu, što god trebali.
Novi posjet planiramo uskoro. U jednom vikendu teško je isprobati sve što se ovdje nudi i vidjeti sve ljepote kraja u kojem se nalaze. Osim spomenutog, u ponudi su i razne vrste masaža, pilinzi, jacuzzi, infracrvena sauna itd. Tu su i četiri označene staze za nordijsko hodanje, primjerene svim dobnim skupinama, što će dodatno upotpuniti vaš boravak.
Mi se veselimo novom posjetu, a vi što prije rezervirajte svoj termin i doživite toplice na potpuno drugačiji način!


Toplice lešće odmor
Malo sim, malo tam u Toplicama Lešće!
Za sami kraj, u suradnji s Toplicama Lešće pripremili smo iznenađenje koje će vas zasigurno razveseliti. Ispunite kratki kviz kroz koji ćete naučiti još ponešto o Toplicama i ostvarite posebne pogodnosti!






1 komentar: